Patriarhul Justinian Marina evocat în cadrul Conferinței preoților din Protopopiatul Buhuși

Conferința preoților din Protopopiatul Buhuși a avut loc joia aceasta în Catedrala Sfântul Nicolae din municipiu, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În cadrul întâlnirii din 16 martie 2017, Pr. Florin Pătrășcan de la Parohia Hârlești a prezentat lucrarea Biserica Ortodoxă Română în perioada 1948-1977. Părintele a evocat situația politică a țării, starea religioasă a poporului și activitatea Patriarhului din acea vreme, Justinian Marina.

Prezentarea a avut loc în contextul Anului comemorativ Patriarhul Justinian și al Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

S-au discutat de asemenea, chestiuni legate de implementarea în parohii a programului catehetic Cinstirea icoanelor în Ortodoxie, format din 5 cateheze tematice. Programul inițiat de IPS Ioachim a ajuns anul acesta la a treia ediție.

În continuare, Gelu Elisei, directorul Agenției de Turism și Pelerinaje Meteora Tour a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a prezentat serviciile, programele și ofertele de pelerinaj ale agenției.

Totodată au fost luate în discuție și ofertele atelierului de economie socială Stefaniana din Hârja, care oferă servicii de spălătorie, curățătorie și călcătorie de veșminte bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente