Patriarhul Justinian evocat la Conferința preoților din Protopopiatul Buhuși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 5 iulie 2017, a avut loc conferința pastoral – misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La propunerea Pr. Protopop Vasile Cozma, Pr. Pristavu Dumitru de la Parohia Hociungi II a susținut lucrarea Personalitatea religios – morală a Patriarhului Justinian, în care au fost ilustrate momente importante din viața patriarhului.

Alegerea acestei prezentări a venit în contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și al Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

În a doua parte a conferinței au fost puse în discuție mai multe aspecte administrative: actualizarea anexelor legate de terenurile parohiilor și a anexelor care privesc personalul angajat, situația concediilor de odihnă, evidența dosarului personal și actualizarea registrului inventar la fiecare parohie.

Totodată, părintele protopop a reamintit pașii care trebuie urmați în ceea ce privește întocmirea actelor pentru diverse lucrări ce au loc la parohii; au fost programate întrunirile de cerc pastoral la nivel de Protopopiat până la sfârșitul anului.

În continuare, a fost prezentat programul școlilor de vară și implicarea parohiilor în această activitate.

La final, a fost citită adresa Patriarhiei Române referitoare la identificarea în contextul Anului comemorativ 2017, a ierarhilor, preoților și mirenilor care au apărat Biserica în perioada comunistă, în vederea evidențierii lor la momentul solemn organizat în toamna acestui an la nivel de Patriarhie în ziua prăznuirii Sfântului Dimitrie Basarabov.

Comentarii Facebook


Știri recente