Patriarhul Justinian evocat în cadrul conferinței de la Năsăud

Conferinţă Năsăud

Preoții din Protopopiatul Năsăud s-au întrunit marţea aceasta în cadrul conferinței preoțeşti de toamnă. Întâlnirea a fost dedicată evocării Patriarhului Justinian, informează Radio Renaşterea.

Evenimentul  a debutat cu slujba de Te-Deum, oficiată în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Năsăud, la care a asistat Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sătmarului, însoțit de Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

La finalul momentului de rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a evidențiat trei personalități care l-au mărturisit pe Hristos în anii comunismului, Florea Mureşan, Liviu Munteanu şi Ioan Bunea, care servesc astăzi drept modele desăvârşite de mărturisire a Domnului Hristos.

Apoi, preoții s-au deplasat în sala de şedințe a oficiului protopopesc, unde, protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu, i-a urat bun venit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei în Țara Năsăudului. Apoi, în cuvântul său, evidențiat faptul că Patriarhul Justinian a fost o şansă atât pentru Biserica Ortodoxă cât şi pentru neamul nostru românesc.

În deschiderea conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a subliniat faptul că  „toți martirii şi apărărorii Ortodoxiei din perioada comunistă au avut drept slogan cuvintele Domnului Hristos, care zice: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărurisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui meu, Care este în ceruri. (Matei 10, 32)”, aducându-şi aminte în acelaşi timp şi de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, care a suferit în temniță în vremea comunismului.

Conferința a fost susținută de ieromonahul dr. Grigore Benea, coordonatorul Memorialului de la Gherla și stareț al Mănăstirii Sfinții 40 de Mucenici din Gherla, care a vorbit despre comunism şi apărătorii Ortodoxiei în perioada comunistă.

După încheierea prezentării, au avut loc şi câteva luări de cuvânt din partea preoților, iar mai apoi, protosinghelul Benedict Vesa a adus la cunoştință preoților noutățile administrative  din  partea Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente