„Patriarhul Iustin Moisescu: un stâlp neclintit în vremuri potrivnice”, un nou volum la Editura Basilica

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul „Patriarhul Iustin Moisescu: un stâlp neclintit în vremuri potrivnice”.

În paginile sale, este conturat chipul plin de lumină al vrednicului de pomenire Patriarhul Iustin şi este prezentată activitatea sa în special din timpul cât a păstorit Biserica Ortodoxă Română.

Patriarhul Iustin este omagiat anul acesta, întrucât Anul 2019 este Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu în Patriarhia Română.

Părintele Patriarh Daniel a spus în Cuvântul înainte că predecesorul său a desfăşurat, în timpul mandatului de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, lucrări de restaurare sau reparații la mai multe mănăstiri şi biserici.

„La mănăstirile Curtea de Argeș, Cheia, Zamfira, Viforâta, Dealu, Cernica, Pasărea, Țigănești, Căldărușani, Biserica Sfântul Spiridon Nou, Biserica Sfântul Gheorghe Nou, Catedrala patriarhală și altele”.

De asemenea, Părintele Patriarh Iustin a acordat o atenție deosebită activității editoriale.

„Conștient de marele folos pe care l-ar avea pentru cititorii români traducerea în limba lor proprie a principalelor lucrări teologice, istorice, liturgice și a tot ceea ce ține de trăirea și experiența filocalică a Sfinților Părinți, a inițiat marea colecție patristică intitulată Părinți și scriitori bisericești (PSB), proiectată în 90 de volume”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook


Știri recente