Patriarhul Irineu: Familia ca uniune sfântă este tot mai amenințată și distrusă sub diferitele impacturi ale lumii moderne

Patriarhul Irineu al Serbiei a slujit de Sfintii Petru si Fevronia

Patriarhul Irineu al Serbiei a oficiat Sfânta Liturghie duminică, 8 iulie, la biserica Sfânta Treime a reprezentanței Patriarhiei Moscovei din Belgrad, unde a vorbit despre familie ca uniune sfântă și despre amenințările produse de lumea modernă asupra familiei.

În data de 8 iulie, credincioșii ortodocși de limbă slavă sărbătoresc pe Sfinții Petru și Fevronia din Murom, considerați ocrotitorii familiei.

În Rusia, în anul 2008, sărbătoarea Sfinților Petru și Fevronia a fost declarată Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității.

Patriarhul Serbiei a făcut referire la Sfinții Petru și Fevronia ca „rugători pentru sfințenia căsătoriei creștine” și a reamintit credincioșilor că Dumnezeu a fost stabilită de Dumnezeu imediat după crearea lumii.

De asemenea, Dumnezeu a oferit binecuvântarea Sa pentru nașterea de copii, iar pentru soți nu există o altă cinste mai mare decât „de a fi colaboratorii lui Dumnezeu în crearea vieții”, a spus Patriarhul Serbiei potrivit Pravmir.

„Totuși”, a continuat patriarhul, „în vremea noastră, familia ca uniune sfântă este tot mai amenințată și distrusă sub diferitele impacturi ale lumii moderne”.

Orice îndepărtare de la voia lui Dumnezeu și respingerea valorilor familiei și a nașterii de copii stau la baza problemelor demografice din diferite țări europene, inclusiv Serbia.

Vorbind despre Sfântul Cneaz Petru și soția sa Fevronia ca patroni spirituali ai familiei creștine, Patriarhul Irineu a spus că „Biserica Ortodoxă a stabilit această sărbătoare mare”.

„În această zi, ar trebui să ne gândim la problema enormă a timpului nostru și să fim ascultători ai glasului Bisericii și ai poruncii Domnului de a fi roditori și a ne înmulți și să îl slăvim pe Dumnezeu prin nașterea de copii”.

Foto: spc.rs

Comentarii Facebook


Știri recente