Patriarhul în Pastorala de Paşti: Când vedem atât de multe semne ale bolii şi morţii, toţi trebuie să ne rugăm

„În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID 19), când vedem în jurul nostru atât de multe semne ale bolii şi ale morţii fizice, toţi trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu”, subliniază Patriarhul Daniel în Pastorala de Sfintele Paşti 2020.

Patriarhul menţionează categoriile de persoane pentru care trebuie să ne rugăm în mod special în această perioadă.

„Pentru toate persoanele bolnave, dar şi pentru toţi medicii şi personalul sanitar, pentru toţi voluntarii care ajută pe cei bolnavi şi pe cei izolați, precum şi pentru toţi cei ce lucrează cu devotament pentru sănătatea şi binele poporului român”.

„Să ne rugăm pentru toate familiile şi copiii, tinerii şi bătrânii neajutorați, pentru toţi cei nevoiți să rămână acasă, în izolare, respectând măsurile de siguranță sanitară”, îndeamnă Preafericirea Sa.

În mesajul pastoral, Patriarhul apreciază eforturile depuse de clerici şi voluntari subliniind că de-a lungul istoriei, dar şi în prezent, Biserica Ortodoxă Română contribuie „în mod responsabil și substanțial” la alinarea suferințelor oamenilor, „atât prin lucrarea liturgică, duhovnicească și pastorală, cât și prin lucrarea de asistență socială și filantropică”.

În Pastorala de Paşti 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se adresează părinteşte şi românilor din diaspora, în special românilor din Italia şi Spania, precum şi din alte părţi ale lumii, care sunt greu încercaţi de criza medicală.

De asemenea, Patriarhul îşi îndreaptă gândurile şi rugăciunile către familiile celor care au plecat din această viaţă din cauza Covid-19 şi îndeamnă la pomenirea celor adormiţi.

„Iubirea izvorâtă din rugăciunea pentru cei adormiţi în Domnul este mai tare decât moartea. Pomenirea în rugăciune a celor adormiţi în Domnul este un act de credinţă, de speranţă şi de iubire (cf. Corinteni 15:22; 1 Tesaloniceni  4:13-18)”.

Patriarhul are la final un mesaj pentru toţi românii: „Dorim ca Sfintele Sărbători de Paşti să aducă tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă!”.

Pastorala poate fi lecturată integral aici.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…