Patriarhul Ierusalimului împlinește 3 ani de slujire ca Întâistătător

Preafericitul Teofil al III-lea s-a născut în anul 1952, la Messinia, Grecia. În anul 1964 urmează cursurile Școlii Teologice din Ierusalim. În anul 1970 este tuns în monahism și tot în același an va fi hirotonit în treapta diaconiei. În anul 1975 este absolvent al Facultății de Teologie din Atena. A fost hirotonit ieromonah la data de 1 iunie 1975, slujind la parohia comunității de creștini ortodocși din Cana Galileii. În perioada 2001-2003 a fost reprezentantul Patriarhiei Ierusalimului la Patriarhia Moscovei. Pe 27 februarie 2005 a fost hirotonit în treapta arhieriei, ca Arhiepiscop de Tabor.

În urma retragerii patriarhului de atunci, Irineu, Sfântul Sinod al Bisericii din Ierusalim a ales, în data de 22 august 2005, pe Arhiepiscopul Teofil Giannopoulos în demnitatea de Patriarh al Ierusalimului. Întronizarea sa ca Patriarh a avut loc pe 22 noiembrie 2005.

Titulatura completă a Întâistătătorului Bisericii din Ierusalim este: Patriarh al Sfintei Cetăți a Ierusalimului și al întregii Palestine, al Siriei, Arabiei, al ținuturilor de dincolo de Iordan, al Canei Galileii și al Sfântului Sion.

Diacon Gheorghiu Alexandru

Sectorul de relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente