Patriarhul Ierusalimului a primit vizita unui grup de pelerini din Episcopia Severinului și Strehaiei

Preafericitul Părinte Teofil a primit luni la Reședinţa Patriarhală din Ierusalim un grup de credincioşi români aflaţi în pelerinaj la Locurile Sfinte împreună cu Preasfințintul Părinte Nicodim.

„Primirea a fost una caldă și familiară, iar după un cuvânt de bun venit bogat în sfaturi duhovnicești a urmat un schimb de daruri între cei doi ierarhi”, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Patriarhul Teofil le vorbește pelerinilor români. Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

La întâlnire au fost prezenți Pr. Teofil Anăstăsoaie, superiorul aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă, precum și Pr. Ioan Meiu care a facilitat comunicarea dintre Patriarh și pelerini.

Părintele Patriarh a oferit în dar credincioșilor câte o icoană.

În finalul vizitei, protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin au interpretat cântări bizantine.

Un al moment important al călătoriei în Țara Sfântă l-a constituit vizita la sediul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim. Acolo, grupul de pelerini a fost întâmpinat de Pr. Teofil Anăstăsoaie.

Sediul Reprezentanței BOR din Ierusalim. Foto credit: Pr. Arhim. Teofil Anăstăsoaie/ Facebook

Duminică, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie la altarul din Mormântul Domnului împreună cu Mitropolitul Ioachim de Elenopois, Mitropolit Macarie de Lampsac.

Sfânta Liturghie de la Mormântul Domnului. Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Deși slujba a fost oficiată în limba greacă, un moment deosebit pentru pelerini a fost rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru” în română.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente