Patriarhul Ierusalimului a primit un grup de credincioşi de la Parohia Iancu Nou Bălăneanu

După cum ne informează Daniela Lazăr, Inspector la Biblioteca Sfântului Sinod, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 30 ianuarie – 4 februarie, un grup de 49 de enoriaşi ai Parohiei Iancu Nou Bălăneanu, Protoieria Sector 2 Capitală, au efectuat un pelerinaj la Locurile Sfinte din Israel şi Iordania, însoţiţi fiind de pr. dr. Laurenţiu Lazăr şi pr. Eugen Bruno Marin, slujitori la parohia menţionată. Pelerinajul a fost organizat de către Agenţia Basilica Travel a Patriarhiei Române, în colaborare cu partenerii din Israel şi Iordania.

În ziua de 2 februarie 2015, la ora 11,30 Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a primit grupul de pelerini români, în sediul istoricei Patriarhii a Ierusalimului. Întâlnirea a fost marcată de intensitatea prezenţei Patriarhului ierusalimitean, al cincilea în dipticele Ortodoxiei universale, dar şi de simplitatea pe care Preafericirea Sa a radiat-o tuturor celor prezenţi.

În timpul generoasei alocuţiunii adresate grupului de pelerini români în limba engleză, Preafericitul Patriarh Teofil al III-lea a evocat cu nostalgie şi bucurie momentele trăite la Bucureşti, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, când a răspuns invitaţiei Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, de a participa la sărbătoarea Ocrotitorului Bucureştiului.

În mod deosebit, Preafericitul Patriarh Teofil a accentuat importanţa istorică, religioasă şi duhovnicească a Ierusalimului. Ulterior, Preafericirea Sa a acordat binecuvântarea sa grupului de pelerini români de a vizita Locurile Sfinte de la Ierusalim şi împrejurimi, întâlnirea încheindu-se cu oferirea de daruri atât din partea română, cât şi din partea Preafericirii Sale. Copiii prezenţi au beneficiat de o atenţie specială din partea Patriarhului Teofil, grupul întreg a primit darul fotografierii cu Întâistătătorul Ierusalimului, iar preoţilor români prezenţi menţionaţi le-au fost acordate cruce pectorală de către Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente