Patriarhul Ierusalimului a primit Ordinul Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit, conferit de Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, i-a conferit Patriarhului Teofil al Ierusalimului, în 22 decembrie 2021, Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit”. 

Patriarhul Teofil nu a fost prezent la București, Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, fiind cel care a primit distincția și a intermediat mai departe acordarea ei.

Ordinul a fost înmânat Preafericirii Sale luni dimineață, 03 ianuarie 2022, informează Patriarhia Ierusalimului pe pagina oficială de Facebook.

Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” a fost aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în contextul Anului Omagial al pastorației românilor din afara României – 2021. Sfântul Ioan Iacob este unul din cei trei sfinți ocrotitori ai românilor de peste hotare pentru că a trăit în pustiul Hozevei din Țara Sfântă, unde se află și moaștele sale.

La vizita din 2018, Patriarhul Teofil a oferit Catedralei Naționale un fragment de moaște și un epitrahil al Sf. Ioan Iacob.

Sursă foto: Patriarhia Ierusalimului / Facebook

Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” este destinat în principal scriitorilor creștin-ortodocși, bibliotecarilor și monahilor cu viață aleasă, precum și susținătorilor pelerinajelor, ai vieții monahale și promotorilor de literatură creștin-ortodoxă.

Odată cu Patriarhul Ierusalimului, au primit această distincție Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum (Patriarhia Antiohiei), mai mulți clerici și mireni – jurnaliști de la Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, de la postul public de radio, de la Televiziunea Română și de la publicația creștină independentă Lumea credinței. Cu toții au promovat prin activitatea lor mesajul Anului omagial 2021, acela de unitate în credință a românilor de pretutindeni.

Sursă foto: Patriarhia Ierusalimului / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente