Patriarhul Ecumenic va comemora eroii din Primul Război Mondial la cel mai mare cimitir militar din Grecia

cel mai mare cimitir militar din Grecia

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va fi prezent în Tesalonic în perioada 29-30 septembrie 2018 pentru a participa la manifestările comemorative organizate la cel mai mare cimitir militar din Grecia la împlinirea a 100 ani de la Primul Război Mondial.

Potrivit orthodoxia.infoSanctitatea Sa merge în Salonic la invitația Mitropolitului Barnaba de Neapolis. Programul vizitei nu este încă finalizat, dar obiectivul central va fi participarea la evenimentele comemorative, precizează aceeași sursă.

Din programul evenimentului fac parte oficierea Sfintei Liturghii, dar și a unei slujbe de pomenire pentru cei peste 20.000 soldați îngropați în cimitirul militar Zeitenlik.

Potrivit sursei citate, la comemorarea din septembrie va participa și Patriarhul Irineu al Serbiei.

După participarea la aceste evenimente, în 2 octombrie 2018, Patriarhul Ecumenic va merge la Academia din Creta pentru prima dată de la întrunirea Sfântului și Marelui Sinod în 2016. Vizita sa va fi prilejuită de aniversarea a 50 ani de la înființarea instituției.

Tot în Creta, Sanctitatea Sa va sfinți Biserica „Sfântul Cuvios Nichifor cel Lepros” din Kissamos.

Foto credit: lifo.gr

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…