Patriarhul Ecumenic prezent la hramul Bisericii Comunității Ortodoxe Române din Turcia

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, a fost prezent astăzi, 26 iulie, la Biserica Sfintei Mucenițe Paraschevi din Constantinopol (Istanbul, Turcia). Această Biserică și-a sărbătorit astăzi hramul și este dată spre folosință de Patriarhia Ecumenică, Comunității Ortodoxe Române din Turcia.

În fiecare an, la Istanbul, în ziua de 26 iulie, creștinii ortodocși români și greci se închină Sfintei Mucenițe Paraschevi, tămăduitoarea de boli oculare, în Biserica Sfânta Muceniță Paraschevi – Pikridion, din Arhiepiscopia de Constantinopol, o frumoasă și veche biserică bizantină, rectitorită de sfântul domnitor martir Constantin Brâncoveanu la anul 1692.

Sfânta Liturghie a fost oficiată aici începând cu orele 10:00, la Biserica Sfânta Muceniță Paraschevi – Pikridion a Comunității Ortodoxe Române din Turcia în prezența Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. La acest eveniment a fost prezent și preotul comunității elene, părintele Prodromu.

După Sfânta Liturghie, în trapeza Comunității Ortodoxe Române s-a prăznuit hramul Sfintei Mucenițe Paraschevi, ocazie cu care Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, în cuvântul său s-a adresat celor prezenți, subliniind semnificația sărbătorii. Totodată, în cuvântul Sanctității Sale au fost evidențiate bunele relații dintre Patriarhia Ecumenică și Biserica Ortodoxă Română, anunțând faptul că în luna octombrie a acestui an va face o vizită în România.

În încheierea alocuțiunii Sanctitatea Sa a adresat mulțumiri și salutări Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după cum ne informează părintele Vlad Sergiu Marcel, parohul Comunității Ortodoxe Române din Turcia.

Comentarii Facebook


Știri recente