Patriarhul Ecumenic, după incendiul de la Matei Balș: „Suferim împreună cu întregul popor român”

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a transmis luni o scrisoare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în care își exprimă „profunda compasiune” a Patriarhiei Ecumenice în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din București.

„Ne rugăm pentru odihna sufletelor victimelor nevinovate și pentru mângâierea de la Dumnezeu a rudelor acestora, precum și pentru grabnica însănătoșire a celor răniți”, scrie Patriarhul Constantinopolului.

„Suferim împreună cu Biserica soră a României și cu întregul popor român binecredincios”, mărturisește Patriarhul Ecumenic care se roagă pentru poporul român „ca Dumnezeul dragostei și al milei să îl păzească de toată primejdia și să îi dăruiască tot darul desăvârșit și toată binecuvântarea cea de sus”.

În încheiere, Patriarhul Ecumenic îi dorește Patriarhului României „sănătate întru mulți ani” și „întărire de sus” pentru continuarea slujirii patriarhale „purtătoare de roade”.

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a avut loc la Institutul Matei Balș din capitală în data de 29 ianuarie 2021.

Foto credit: basilica.ro / arhivă

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente