Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit cu ierarhii membrii ai SCOBA

Marți 27 octombrie 2009, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit cu ierarhii membrii ai SCOBA, întâistătători ai diferitelor jurisdicții ortodoxe din SUA, cei mai mulți dintre ei prezenți în ajun la cea de-a 9-a slujbă anuală ortodoxă pentru funcționarii de la ONU. Prezenți la întâlnire au fost: IPS Arhiepiscop Demetrios (Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă); IPS Mitropolit Philip (Arhiepiscopia Ortodoxă Antiohiană); IPS Mitropolit Christopher (Arhiepiscopia Ortodoxă Sârbă); IPS Mitropolit Nicholas (Episcopia Americană Carpato-Rusească); IPS Arhiepiscop Nicolae (Arhiepiscopia Ortodoxă Română); IPS Mitropolit Joseph (Biserica Ortodoxă Bulgară); IPS Mitropolit Jonah (Biserica Ortodoxă în America); IPS Mitropolit Constantine (Biserica Ortodoxă Ucrainiană din SUA); PS Episcop Ilia (Episcopia Ortodoxă Albaneză) și Pr. Iconom Stavrofor Alexander Abramov (Reprezentanța Patriarhiei Moscovei în SUA), informează Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi.

Sanctitatea Sa a vorbit ierarhilor prezenți despre temele discutate la a 4-a Conferință Pre-Conciliară Pan-Ortodoxă care a avut loc la Chambesy în iunie 2009.

După cuvântul Sanctității Sale s-au schimbat mai multe daruri; IPS Mitropolit Filip a oferit Sanctității Sale un engolpion cu o icoană a Sf. Apostoli Petru și Pavel. Patriarhul Ecumenic a oferit daruri celor prezenți, după care a părăsit întâlnirea. IPS Mitropolit Emmanuel al Franței, care îl însoțește pe Patriarhul Ecumenic în această vizită în America și care este președintele Adunării Episcopale din Franța care funcționează deja (din 1967 Comitet inter-episcopal și din 1997 Adunare Episcopală), a rămas la întâlnire pentru a continua dialogul cu cei prezenți.

Imediat după întâlnire, IPS Arhiepiscop Demetrios a găzduit un prânz în onoarea Sanctității Sale invitând 50 de lideri ai comunităților religioase din New York și întreaga Americă.

Comentarii Facebook


Știri recente