Patriarhul Ecumenic, Arhiepiscopul Atenei vor proclama canonizarea Sfântului Iacov Tsalikis în Evia

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Arhiepiscopul Ieronim al Atenei vor ajunge sâmbătă seara la Mănăstirea Sf. David din Evia pentru a participa la festivitățile dedicate proclamării canonizării Sfântului Iacov Tsalikis.

La începutul lunii mai, Mitropolia de Chalkida, Istiaia și Sporadele de Nord anunța prezența celor doi Întâistătători de Biserici Ortodoxe la ceremonia de canonizare a Cuviosului Iacov, care a fost trecut în rândul sfinților de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice la sfârșitul anului 2017.

Potrivit informațiilor transmise de Mitropolie, după primirea Patriarhului Bartolomeu și a Arhiepiscopului Ieronim, va fi oficiată vecernia mare în biserica centrală a mănăstirii, în timpul căreia va fi citit actul sinodal de proclamare a canonizării Cuviosului Iacov, fost stareț al Mănăstirii Sf. David.

Duminică, 3 iunie, cei doi Întâistătători ortodocși vor oficia Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii.

Cu aproximativ o săptămână înainte, Preafericitul Părinte Ieronim a vizitat Mitropolia de Chalkida pentru a se închina la moaștele Sfântului Ioan Rusul.

Arhiepiscopul Atenei a vizitat mai multe mănăstiri, printre care și Mănăstirea Sfântului David din Evia, unde s-a închinat la moaștele Cuviosului David și la mormântul Cuviosului Iacov Tsalikis.

Cuviosul Iacov Tsalikis (1920-1991) este un sfânt contemporan cu harisme spirituale deosebite, adesea reprezentat în icoane alături de alți doi sfinți harismatici din secolul 20, Cuvioșii Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul.

Citește viața cuviosului Iacov Tsalikis

Foto: Mitropolia de Chalkida

Comentarii Facebook


Știri recente