Patriarhul Daniel s-a rugat la moaştele Sfântului Spiridon din Corfu. Racla a plecat spre Iaşi

Patriarhul Daniel s-a închinat şi rugat sâmbătă la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei din Corfu care a fost aşezată în intervalul orar 07:00-14:00 în apropierea Catedralei Patriarhale.

Sfintele moaşte au fost aduse în România de o delegaţie elenă condusă de IPS Nectarie de Corfu, în vederea aşezării lor la Iaşi pentru închinarea pelerinilor care vor participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

În prima parte a zilei de sâmbătă, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita delegaţiei Mitropoliei de Corfu.

În cadrul întrevederii au fost discutate proiecte comune care vizează pelerinajele în Mitropolia de Corfu.

La plecare, Patriarhul României a mulţumit membrilor delegaţiei pentru că le-a oferit bucureştenilor posibilitatea, preţ de câteva ore, de a se închina sfântului mare făcător de minuni şi apărător al credinţei ortodoxe la Sinodul I Ecumenic.

„Ştim că vă aşteaptă zeci de mii de pelerini la Iaşi, unde Sfântul Spiridon al Trimitundei se va întâlni cu Sfânta Cuvioasă Parascheva din Epivata Traciei. Un sfânt din secolul al 4-lea cu o sfântă din secolul al 11-lea. Aşa vedem cum prin sfinţi Bisericile noastre surori se întăresc în comuniunea lor spirituală”, a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul le-a urat drum binecuvântat până la Iaşi şi i-a rugat să le transmită pelerinilor binecuvântarea şi preţuirea sa.

Sfântul Ierarh Spiridon s-a născut şi a trăit toată viaţa în insula Cipru, slujind Biserica lui Hristos în timpul împăraţilor Constantin cel Mare şi Constantie, fiul său. Acolo a trecut la Domnul în 12 decembrie 348, la vârsta de 78 de ani.

Moaştele Sfântului Spiridon au rămas în Cipru până în secolul al VII-lea, când au fost mutate la Constantinopol, după care în 1456 au fost duse în Corfu.

Vezi mai multe fotografii în galeria foto!

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente