Patriarhul Daniel participă la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei de 1 Decembrie (VIDEO)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat luni seară la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei Naționale a României.

Ședința a fost deschisă de Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților. A urmat audierea imnului național după care au început prelegerile.

În data de 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României.

În 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Legea Unirii a fost ratificată ulterior prin decret de lege, în 11 decembrie 1918 de regele Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaţilor în şedința din 29 decembrie 1919.

Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990.

În mesajele de 1 Decembrie, Patriarhul Daniel a subliniat mereu aportul adus de Biserică la realizarea unității naționale, „prin rugăciune, prin cuvânt rostit, prin cărți tipărite, prin prezența personală şi fapta concretă a slujitorilor ei” – vezi mesajul integral din 2021. »


Foto: Arhivă Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente