Patriarhul Daniel ne vorbeşte despre copii. 9 cuvinte pro viaţă

  1. Fiecare copil care se naște are o chemare sfântă de la Dumnezeu.
  2. Orice naştere de prunci este o binecuvântare de la Dumnezeu.
  3. Uneori Dumnezeu îngăduie ca cineva să nu aibă imediat copii pentru a arăta că natura umană este roditoare nu de la sine prin înlănţuirea de legi oarbe, ci este roditoare tot prin binecuvântarea lui Dumnezeu.
  4. Bunul Dumnezeu să îi ocrotească pe toti copiii, pe toţi părinţii şi pe toţi cei ce ajută familiile care nasc şi cresc copiii în credinţă sfântă, în iubirea faţă de Dumnezeu şi de aproapele.
  5. Naşterea de prunci este un dar de la Dumnezeu şi nu un simplu dar natural care vine de la sine în mod automat. Numai când nu primim imediat acest dar ne dăm seama cât de mare este valoarea lui.
  6. Felicităm pe toate mamele şi pe toţi taţii care au copii şi pe toţi cei care deşi nu au propriul copil după trup arată dragoste părintească faţă de toţi copiii săraci, singuri, abandonaţi în casele lor sau în spitale.
  7. Biserica noastră încurajează toate familiile să primească, în suflet, bucuria de a fi creștini, de a prețui viața în familie, de a se împlini prin nașterea și creșterea copiilor, în duhul iubirii jertfelnice față de Hristos și de Biserica Sa, prețuind în același timp istoria și viața poporului român.
  8. Creștinii trebuie să se roage ca toată viața lor să fie trăită ca un dar, ca o binecuvântare de la Dumnezeu.
  9. Naşterea de prunci este totdeauna un dar de la Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente