Patriarhul Daniel: Ne rugăm lui Dumnezeu să ocrotească pe toţi părinţii care au copii şi să le dăruiască copii celor care nu au

Patriarhul României s-a rugat luni, 21 noiembrie 2016, de Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, pentru toţi cei care au copii, dar şi pentru cei care nu au.

În cuvântul rostit în Paraclisul Sfântul Grigorie Luminătorul din Reşedinţa Patriarhală Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe cei care nu au copii să înfieze.

Felicităm pe toate tinerele femei, pe toate mamele, pe toate maicile care trăiesc credinţa creştină cu intensitate şi sunt un model de vieţuire sfântă. Totodată, ne rugăm lui Dumnezeu să ocrotească pe toţi părinţii care au copii şi să le dăruiască copii celor care nu au. Dacă nu au, să adopte copii de la cei care au copii mulţi pentru a-i ajuta şi astfel tot dar de la Dumnezeu sunt şi copiii înfiaţi. Ne rugăm Maicii Domnului ca să ne ajute cu mijlocirile ei să devenim şi noi biserică sfinţită, să sfinţim sufletul nostru, să-l luminăm cu lumina Betleemului, să-l încălzim cu lumina Duhului Sfânt ca să ne pregătim pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului, a spus Preafericirea Sa.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai evidenţiat că Maica Domnului este icoana spirituală pentru toți creștinii. De asemenea, fiecare creştin trebuie să fie un împlinitor al poruncilor lui Dumnezeu.

Această sărbătoare ne îndeamnă şi pe noi să ne pregătim prin post, rugăciune, ascultarea cuvântului lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi, din sfintele slujbe şi prin toate faptele bune şi mai ales prin spovedanie mai deasă şi împărtăşire mai deasă ca Hristos Domnul să locuiască în noi, după cum a locuit în Maica Domnului şi S-a născut din ea. Maica Domnului este icoana spirituală pentru toţi creştinii. Fiecare creştin este chemat să devină templu al Duhului Sfânt, să mărturisească credinţa faţă de Hristos şi în vreme de încercare, greutăţi, necazuri şi prigoană. Pe de altă parte, fiecare creştin să fie un împlinitor al poruncilor lui Dumnezeu, adică porunca iubirii faţă de Dumnezeu care se arată în rugăciune şi iubirii faţă de semeni care se arată în fapte bune.

Foto: Ziarul Lumina

21 L (†) Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (Dezlegare la peşte) – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente