Patriarhul Daniel: Mesaj de condoleanțe în urma decesului Mitropolitului Ghenadie de Sassima

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe Sanctității Sale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I miercuri seară, după aflarea veștii despre mutarea la cele veșnice a Mitropolitului Ghenadie de Sassima.

Text integral:


București, 1 iunie 2022

Sanctității Sale Bartolomeu,
Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă,
Patriarh Ecumenic

Sanctitatea Voastră,

Am aflat cu tristețe de trecerea din această viațăîn ziua de 1 iunie 2022, a Înaltpreasfințitului Părinte Ghenadie, Mitropolit de Sassima, un prieten vechi al Bisericii noastre și al nostru personal, un promotor neobosit al Ortodoxiei în dialogul intercreștin. Dedicarea sa pentru apropierea creștinilor din diferite tradiții a fost și va rămâne o mărturie vie în căutarea unității creștine. 

În special, ne aducem aminte de Înaltpreasfinția Sa ca de ierarhul încredințat de Sanctitatea Voastră cu grija pastorală pentru comunitatea română care se adună pentru sfintele slujbe la Biserica Sfânta ParascheviPikridion, din cartierul Hasköy

În aceste momente de întristare, adresăm Sanctității Voastre și Sfintei Biserici a Constantinopolului gândurile noastre fraterne de consolare și ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să dăruiască sufletului fratelui nostru ierarh Ghenadie pace, lumină și viață veșnică! 

Pomenirea sa să fie veșnică din neam în neam!

Cu aleasă prețuire și frățească dragoste în Hristos Domnul, 

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Vezi și:

Sursa foto: Romfea.gr

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente