Patriarhul Daniel: Lumina Sfântă este darul lui Dumnezeu pentru cei care cred în Hristos și Îl iubesc pe El

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a întâmpinat în seara zilei de 15 aprilie 2017 la Catedrala Patriarhală Lumina Sfântă de la Ierusalim. Alături de Patriarhul României s-a aflat şi PS Varlaam Ploieșteanul.

Sfânta Lumină a fost adusă în România de o delegaţie a Bisericii noastre condusă de PS Timotei Prahoveanul.

Lumina Sfântă a ajuns în România – Basilica.ro

Delegația Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul a ajuns în 15 aprilie 2017 pe aeroportul Internațional Henri Coandă, puțin după ora 19.00, cu Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ierarhul a rostit un scurt cuvânt în fața reprezentanților presei. Părintele Episcop a subliniat că în această noapte sfântă Patriarhul și ierarhii…


Cuvântul rostit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a conținut și semnificații ale Sfântului Foc. Preafericirea Sa a apreciat că lumina sfântă pe care am primit-o din mormântul Domnului este dovada adevăratei credințe a Ortodoxiei și în același timp mai presus de toate este darul lui Dumnezeu pentru cei care cred în Hristos și Îl iubesc pe El.

Referitor la originea acestei lumini, Patriarhul a subliniat că această lumină care este trimisă în dar de Însuși Hristos Cel înviat din morți este o bucurie și un izvor de pace și de binecuvântare. Biserica însăși este lumină din lumina lui Hristos și merge spre lumina cea neînserată a Împărăției Cerurilor. Mărturiile despre lumină se înmulțesc începând cu secolele VIII și XIX.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca această lumină să fie pentru noi întărire în credință, luminare a minții, sufletului și a faptelor noastre, s-a rugat la final Patriarhul României.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere, care va începe la ora 24:00, clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

© Basilica.ro


Focul Sfânt s-a pogorât la Ierusalim astăzi la ora 14:21.

Ierusalim | Sfânta Lumină a fost primită – Basilica.ro

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, oferă Lumina Sfântă miilor de pelerini prezenţi în 15 aprilie 2017 la mormântul Domnului. Focul Sfânt a coborât la ora 14:21. Două evenimente neliturgice au precedat celebrarea ritului Luminii Sfinte. Primul, perchiziţionarea Sfântului Mormânt a avut ca scop îndepărtarea oricărei surse de foc din interiorul lui.

Comentarii Facebook


Știri recente