Patriarhul Daniel la consfătuirea profesorilor de Religie: Tinerii caută modele în Familie, Biserică şi Şcoală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a spus miercuri profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureştilor că „tinerii caută, în Familie, în Biserică și în Școală, modele care să-i ajute să discearnă între provocările actuale și perspectivele de viitor”. 

Consfătuirea anuală, prezidată de Patriarhul României, a avut loc în Palatul Patriarhiei.

În cuvântul rostit în deschidere, Părintele Patriarh a subliniat importanța întăririi „legăturilor de parteneriat dintre Biserică și Școală” care astăzi reprezintă „un deziderat comun, deoarece acţiunile comune ca exemple concrete sunt benefice pentru copii şi tineri”.

În timpul întrunirii au luat cuvântul inspectori de specialitate la disciplina Religie care au susţinut mai multe prelegeri:

  • Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, Inspector şcolar de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (I.S.M.B.) –,,Formarea continuă a profesorilor de Religie – realități și perspective”;
  • Vasile Bogus, Inspector şcolar de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Ilfov: ,,Mișcarea personalului didactic din perspectiva legislației actuale” (referatul a fost prezentat de Inspector general Florentina Ecaterina Costea);
  • Mirela Șova – membră a colectivului de autori care a realizat unul dintre manualele de Religie (clasa a VI-a).

Partea a doua a consfătuirii a cuprins mai multe dezbateri privitoare la implicarea profesorilor de religie în alcătuirea manualelor, programa școlară pentru disciplina Religie, precum şi alte aspecte organizatorice.

Consfătuirea profesorilor de Religie este organizată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti și are loc anual, fiind un moment pentru dezbaterea noutăților metodologice, de trecere în revistă a activității din anul școlar anterior, precum și de propuneri pentru noul an școlar.

Mai multe imagini în Galeria Foto

Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…