Patriarhul Daniel invită tinerii la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

În cuvântul rostit joi la deschiderea Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi din Sibiu, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a chemat pe tineri să participe la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului în luna noiembrie.

„Vă invităm pe toţi la Bucureşti, anul acesta, în 25 noiembrie, pentru a fi prezenţi la sfinţirea Catedralei Naţionale”, a spus Patriarhul României.

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi se desfăşoară în perioada 6-9 septembrie 2018 la Sibiu. În cele patru zile, peste trei mii de tineri se vor ruga, vor socializa, se vor forma spiritual, și în același timp se vor relaxa la Sibiu. Toate acestea se vor desfășura sub îndrumarea Bisericii și preoților.

Sfințirea catedralei închinată eroilor români din toate timpurile va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi ierarhi români.

Ideea Catedralei Naționale datează din 1884, când Regele Carol I a promulgat Legea Bisericii Catedrale, lege niciodată abrogată, dar care a fost pusă în aplicare abia după 126 de ani.

Construcţia CMN s-a concretizat în timpul Părintelui Patriarh Daniel, fiind asumată de stat ca proiect de importanţă  naţională prin legea 376/2007.

Din anul 2010 până în 2018, Biserica şi statul au cheltuit aproximativ 100 milioane euro prin construcţia Catedralei Naţionale la roşu. Deşi construcţia CMN este un proiect major al Bisericii Ortodoxe Române, activitatea ei s-a desfăşurat în mod susţinut în domeniul social prin investirea a peste 150 milioane euro în scop filantropic, în ultimul deceniu.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente