Patriarhul Daniel felicită Centrul de Presă Basilica pentru transmiterea iubirii Preasfintei Treimi către lume

Patriarhul României a evidenţiat luni la Palatul Patriarhiei activitatea misionară a Centrului de presă Basilica cu ocazia hramului de sărbătoarea Preasfintei Treimi.

„Vă felicităm pentru această lucrare sfântă, misionară, de transmitere a iubirii Preasfintei Treimi către lume şi de luminare a oamenilor pentru a găsi rostul vieţii lor”, a spus Preafericirea Sa.

În Sala Europa Christiana, Părintele Patriarh a apreciat că „numele de Trinitas dat Radioului şi Televiziunii”, precum şi întreaga lucrare a Centrului de Presă Basilica pusă sub ocrotirea Sfintei Treimi, „a fost o alegere binecuvântată”.

Potrivit Preafericirii Sale, „totdeauna noi avem în Sfânta Treime izvorul şi modelul iubirii desăvârşite”.

„Omul se împlineşte atunci când trăieşte după chipul Sfintei Treimi, fiindcă a fost creat după chipul Sfintei Treimi şi chemat la asemănarea cu Sfânta Treime”. 


Patriarhul României a sfinţit Catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti


Părintele Patriarh a subliniat în cuvântul rostit cu această ocazie că fiecare va primi fericire în viaţa veşnică după câtă iubire smerită şi milostivă a adunat în sufletul său.

Judecata se face într-o clipită în înţelesul că urcăm în lumina Preasfintei Treimi cu „gradul de lumină pe care l-am adunat în suflet prin credinţă, rugăciune, sfintele taine, fapte bune”.

„Noi considerăm că cei care au lucrat spre slava Preasfintei Treimi, răspândind lumină prin componentele Centrului de presă Basilica, „vor fi foarte aproape de Sfânta Treime, de sfinţii mărturisitori, sfinţii misionari, Sfinţii Apostoli şi sfinţii care au excelat în răspândirea cuvântului lui Dumnezeu”, a spus Patriarhul în încheierea cuvântului său.

Centrul de Presă Basilica

Centrul media a fost fondat la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel în 27 octombrie 2007 şi cuprinde cinci componente:

  • Radio Trinitas,
  • Trinitas TV,
  • Publicațiile Lumina,
  • Agenția de știri Basilica 
  • Biroul de presă şi relaţii publice.

Cele două momente aniversare pentru Centrul de Presă al Patriarhiei Române sunt Sărbătoarea Sfintei Treimi și 27 octombrie, de Sfântul Cuvios Dimitrie cel NouOcrotitorul Bucureștilor, aceasta din urmă fiind şi data de înființare.

Agenţia de ştiri Basilica a împlinit în 16 iunie anul acesta 11 ani de activitate în spaţiul online.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente