Patriarhul Daniel a transmis condoleanţe la trecerea în veşnicie a doamnei preotese Maria Misaroş

La trecerea la cele veşnice a doamnei preotese Maria Misaroş, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanţe care a fost citit la slujba de înmormântare oficiată miercuri, 1 august.


Bucureşti, 01 august 2018

Familiei doamnei preotese Maria Misaroş,

Giula, Ungaria

Cu multă întristare, am aflat vestea trecerii din această viaţă a doamnei Maria Misaroş, fiică duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române.

Născută în anul 1926, doamna Maria Misaroş a fost timp de 36 de ani (1947-1983) soția vrednicului de pomenire Părinte Teodor Misaroș (fost Protopop al Protopopiatului Micherechi între anii 1972-1976 şi Vicar al Vicariatului Ortodox Român din Ungaria, între anii 1976-1983).

Iubită de familia sa şi de cei din jur, doamna Maria Misaroş reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi prețuit-o un model luminos de soţie şi mamă creştină, care şi-a dedicat viaţa familiei sale, având o credință creștină profundă şi statornică.

De asemenea, doamna Maria Misaroş a fost un cadru didactic deosebit, predând, ca învățătoare, limba, cultura şi civilizaţia românească, copiilor din comunităţile de români aflați în Ungaria.  Cu multă dăruire, s-a îngrijit ca elevii ei să cultive dragostea pentru credinţa creştină ortodoxă, pentru limba română şi cultura românească, precum şi respectul faţă de valorile altor popoare.

Activitatea sa deosebită a fost apreciată de autorităţile din România şi Ungaria, fiind răsplătită cu mai multe premii şi distincții.

La rândul nostru, în semn de preţuire şi binecuvântare, i-am conferit doamnei Maria Misaroş Ordinul „Maria Brâncoveanu”, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 ani, în data de 30 octombrie 2016.

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul ei împreună cu drepţii întru Împărăţia Cerurilor, iar pe cei îndoliaţi să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat din morţi.

Veşnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru cei îndoliați,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto Credit: stocksnap.io

Comentarii Facebook


Știri recente