Patriarhul Daniel a sfinţit podul pietonal de la Mănăstirea Snagov

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit joi de hramul Mănăstirii Snagov podul pietonal care facilitează accesul credincioşilor şi turiştilor către cel mai vechi aşezământ monastic din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Podul a fost inaugurat de Patriarhul României în 20 noiembrie 2010.

Sfinţirea din 26 septembrie 2019 a fost oficiată în contextul unor lucrări de întreţinere şi extindere.

În cuvântul rostit, Patriarhul a prezentat valoarea Mănăstirii Snagov, „loc de rugăciune şi înaltă cultură duhovnicească”.

Preafericirea Sa a amintit că Sfântul Antim Ivireanul, fost stareţ al mănăstirii şi din 2008 ocrotitorul ei, a tipărit acolo mai multe volume în limbile greacă, română, slavonă şi arabă.

Mulţumită Sfântului Antim Ivireanul, la Mănăstirea Snagov a văzut lumina tiparului prima carte ortodoxă în limba arabă: Liturghierul greco-arab din 1701.

Părintele Patriarh a numit aşezământul monahal „oază de cultură românească” ce trebuie ocrotită şi promovată.

„Este vizitat pentru frumuseţea bisericii, dar şi pentru frumuseţea naturii. În jurul lacului Snagov există o mulţime de elemente naturale de o valoare deosebită şi însuşi locul acesta este un loc de pace, de multă linişte pentru meditaţie, pentru rugăciune”, a spus Patriarhul Daniel.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit mai multe volume pentru obştea monahală, iar credincioşilor le-a împărțit iconiţe cu chipul Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, ocrotitorul Mănăstirii.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată, în dimineaţa zilei de pomenire a Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Mănăstirea a fost atestată documentar pentru prima oară în anul 1408, în timpul lui Mircea cel Bătrân.

Biserica actuală a fost construită între 1517-1521 de Sfântul Domnitor Neagoe Basarab.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…