Patriarhul Daniel a sfințit noua raclă pentru moaștele Sfântului Efrem de la Mănăstirea Radu Vodă

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit astăzi o nouă raclă pentru fragmentul din moaștele Sfântului Efrem cel Nou, aflat în patrimoniul Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.

Slujba de sfințire din 6 iunie 2017 a avut loc în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința patriarhală, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Noua raclă va fi așezată în biserica mănăstirii bucureștene alături de moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

La eveniment au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și Arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Patriarhul Daniel a subliniat importanța cinstirii sfinților.

Biserica Ortodoxă consideră că această cinstire a Sfinților este și o creștere a noastră în evlavie, o întărire în credință și în comuniune, deoarece Sfinții adună popoarele laolaltă, a amintit Preafericirea Sa, conform Radio Trinitas.

Indiferent de etnia sau poporul în care s-a născut un Sfânt, El devine rugător pentru toți oamenii și în mod special pentru cei care îl cheamă în ajutor și îl cinstesc după cuviință, a adăugat Patriarhul României.

Părintele Patriarh a explicat faptul că Sfinții devin scopul pelerinajelor duhovnicești, prin care oamenii intră în comuniune.

Sfinții din alte țări, alături de Sfinții noștri motivează pelerinajele. Acestea nu sunt simple vizite turistice, ci manifestarea credinței și a comuniunii între oamenii din aceeași țară, dar și între pelerinii din diferite țări care vizitează locurile sfinte ale Ortodoxiei.


Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou s-a născut în Grecia în 14 septembrie 1384. În anul 1425 a fost luat prizonier de turcii care au atacat mănăstirea de pe Colina NeprihănițilorNéa Makri, unde viețuia sfântul. După ce a fost torturat mai multe luni, a trecut la cele veșnice în 5 mai 1426.

Moaștele Sfântului Efrem cel Nou au fost aduse din Néa Makri și așezate spre închinare în Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă în 3 mai 2015.

© Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente