Patriarhul Daniel a sfințit Centrul „Sf.Ilie” din Călimănești

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit vineri, 7 septembrie 2018, Centrul Social-Pastoral „Sf. Ilie” din Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea. 

Slujba de sfințire a fost oficiată de Patriarhul României împreună cu Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului.

Preafericirea Sa a amintit în cuvântul de la finalul sfințirii, că Centrul care datează din perioada Patriarhului Justinian Marina, a fost renovat în anul trecut, acum fiind binecuvântate lucrările efectuate.

„E o casă care folosește mult pelerinilor și oamenilor care doresc să caute sănătate aici la Călimănești”, a spus Patriarhul, explicând și de ce Sfântul Ilie este ocrotitorul centrului:

Sfântul Ilie a stat și lângă apă, la râul Cherit, și la munte, așa că aici și apa Oltului și muntele se leagă împreună și aduc slavă lui Dumnezeu.

Centrul Social-Pastoral „Sf. Ilie” din Călimănești aparține Patriarhiei Române.

Centrul desfășoară activități sociale, caritabile, pastorale și culturale în scopul sprijinirii persoanelor cu posibilități materiale limitate, dar și al promovării spiritualității românești prin pelerinaje și excursii tematice regionale și naționale.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nepotul duhovnicului Serafim Man a fost hirotonit preot

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Rohia, Preasfințitul Părinte Iustin l-a hirotonit preot misionar pe diaconul Ioan Man, nepotul vrednicului de pomenire, Arhimandritul Serafim Man, fostul stareț și duhovnic al așezământului monahal. Împreună cu…