Patriarhul Daniel a sfințit Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Titan

Sute de credincioși  au participat duminică, 16 august 2020, la sfințirea Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Titan.

©Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată în exteriorul bisericii de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

©Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României a oficiat slujba de târnosire împreună cu PS Varlaam Ploieșteanul.

„Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca să simțim binecuvântarea Sa și bucuria de a fi deschis o poartă nouă a cerului și o nouă casă a Preasfintei Treimi”, a spus Patriarhul adăugând mulțumiri celor care au contribuit la construirea lăcașului de cult.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să ne dăruiască pacea și bucuria Sa și să ne sfințească viața, așa cum a fost sfințită această biserică”, a spus Preafericirea Sa.

Pentru întreaga activitate desfășurată la parohia bucureșteană „Acoperământul Maicii Domnului”-Titan, preotul paroh Mihai Stavără a fost hirotesit iconom stavrofor.

©Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit în predică despre textul evanghelic duminical – Vindecarea Lunaticului, dar și despre martiriul Brâncovenilor și persecuțiile actuale asupra creștinilor.


Lăcașul de rugăciune sfințit duminică de Patriarhul Daniel se află vizavi de Policlinica Titan. Este o parohie nouă, înființată în anul 2000.

©Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Până în 2006, slujbele au fost oficiate într-o incintă militară alcătuită din patru corturi de campanie amplasate în aşa fel încât să se prezinte ca o singură încăpere.

Biserica este încăpătoare având un spațiu de aproximativ 500 mp. Are o lungime de 38 metri, lăţime la abside de 18 metri şi înălţime de 28 metri până la crucea de pe turla mare.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente