Patriarhul Daniel a primit vizita unui grup de pelerini antiohieni la Reședința Patriarhală

Un grup de credincioși ortodocși din Patriarhia Antiohiei și a Întregului Orient, însoțiți de PS Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, se află în această perioadă în țara noastră în cadrul unui pelerinaj efectuat prin Basilica Travel.

Grupul de pelerini a fost primit astăzi, 30 iunie 2017, la Reședința patriarhală de Patriarhul României și de PS Varlaam Ploieșteanul, informează Radio Trinitas.

Este vorba de optsprezece credincioși din Cipru, Egipt, Liban, Iordania și Palestina care au vizitat mănăstirile din București, Valea Prahovei, Nordul Moldovei și Bucovina. Ei au petrecut zece zile cu sfinții români, a precizat PS Qais Sadiq. Ieri, în ziua sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Patriarhul Daniel i-a felicitat pentru inițiativă și le-a urat întoarcere cu bine la casele lor.

Pelerinajul este o lucrare foarte importantă în viața Bisericii, deoarece reprezintă întâlnirea cu locuri sfinte în care au trăit oameni sfinți și cu unele comunități vii parohiale și monahale. În cazul acesta, pelerinajul aduce în comuniune frățească mai multe țări, ceea ce înseamnă că Ortodoxia este unitară și are o diversitate și o bogăție de daruri adunate în comuniune, a explicat Preafericirea Sa.

Părintele Patriarh și-a exprimat îngrijorarea față de războaiele din Orient și s-a rugat pentru pace și înțelegere.

La finalul întâlnirii, pelerinii au primit din partea Patriarhului daruri și au făcut fotografii de grup împreună cu ierarhii în Reședința de pe Colina Bucuriei.

Episcopul de Erzurum i-a oferit Patriarhului României o plachetă-distincție în semn de apreciere din partea Societății Ortodoxe pentru învățământ din Iordania.

Foto by Robert Nicolae / basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…