Patriarhul Daniel a participat la recepția oferită de Președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională

Părintele Patriarh Daniel a participat joi seară la recepția oferită la Palatul Cotroceni de Președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Valorile și idealurile în care au crezut și pentru care s-au jertfit înaintașii noștri în Primul Război Mondial, pe Jiu, la Dragoslavele ori în bătăliile de la Mărășești, Mărăști și Oituz sunt temelia României puternice. Aceste valori și idealuri ne-au dat mereu forța de a merge înainte, chiar și în cele mai dificile vremuri”, a spus Președintele României cu acest prilej.

„Dificultățile ne întăresc și dau semnificație mesajului Zilei noastre Naționale peste generații, și anume că, în momentele majore ale istoriei, noi, românii, suntem solidari, punem în valoare ceea ce ne unește și devenim, împreună, mai puternici și mai respectați.”

„România de astăzi este un pilon de securitate într-o zonă geopolitică marcată de incertitudine și o țară stabilă, care a făcut progrese semnificative în ultimii ani”, a mai afirmat Președintele Klaus Iohannis.

Evenimentul a avut loc în Sala Unirii a reşedinței  prezidențiale, informează Ziarul Lumina. Au participat liderii cultelor religioase din România, reprezentanți ai structurilor administrative ale statului român, intelectuali și diplomați.

Sursa foto: Pr. Irineu Dogaru

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente