Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă de Te Deum la 160 ani de la Unirea Principatelor (VIDEO)

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat joi dimineață în Catedrala Patriarhală istorică o slujbă de Te Deum, ocazionată de aniversarea a 160 ani de la Unirea Principatelor Române.

La slujbă au fost prezenți Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele Academiei Române, domnul Ioan-Aurel Pop, Secretarul de Stat pentru culte, Victor Opaschi, Episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul, alte oficialități ale statului român, academicieni, clerici, profesori, studenți teologi.

În continuarea evenimentului, au loc depuneri de coroane la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de lângă Catedrala Patriarhală și o sesiune de comunicări științifice la Palatul Patriarhiei.

Scurt istoric

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești.

Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Mai multe imagini în Galeria Foto

Foto Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente