Patriarhul Daniel a oferit trei tone de apă îmbuteliată pentru Masa Bucuriei din Onești

Părintele Patriarh Daniel a trimis o donație substanțială de apă îmbuteliată pentru proiectul „Masa Bucuriei” al Protoieriei Onești.

Donația totalizează trei mii de litri de apă, la care Preafericirea Sa a adăugat 500 de Acatiste ale Sfântului Simeon Noul Teolog, ocrotitorul parohiei la care slujește Părintele Ioan Bârgăoanu, Protopopul de Onești.

„Oferim apă tuturor celor care au nevoie de ea, mai ales în zilele foarte călduroase, cum au fost până acum”, a declarat Părintele Ioan Bârgăoanu.

De luni până sâmbătă, la sediul Protoieriei Onești vin zilnic sute de persoane, care primesc gratuit un prânz, o sticlă de apă și, uneori, medicamente. La acestea s-au adăugat în perioada actuală și cărțile de rugăciune oferite de Patriarhul României.

Donația umanitară a fost însoțită și de daruri pentru suflet: Acatistul Sf. Simeon Noul Teolog, unul din sfinții Anului comemorativ 2022 și ocrotitorul parohiei unde slujește protopopul de Onești. Foto: Parohia Afumați II

Pentru că orașul Onești este pus sub ocrotirea Sf. Ștefan cel Mare, proiectul „Masa Bucuriei” mai este cunoscut și ca „Prânzul Ștefanian”.

„Principiul nostru este «Niciun copil orfan nu trebuie să adoarmă flămând!» Îndrumați-i pe cei sărmani sau orfani la noi, la Protopopiatul Onești, din Strada Adrian Păunescu Nr. 1 Onești. Aici veți găsi o bucată de pâine și un pahar de apă, dar și un zâmbet și o îmbrățișare”, a spus Protopopul de Onești.

Donația de apă îmbuteliată a fost făcută cu sprijinul Parohiei Afumați II din Arhiepiscopia Bucureștilor. Parohul Florin Ionică a declarat că Părintele Patriarh Daniel și lucrătorii proiectului „Masa Bucuriei” împlinesc porunca Mântuitorului Iisus Hristos, Care le-a spus ucenicilor: „Dați-le voi să mănânce”.

Părintele Florin Ionică și-a dorit să susțină inițiativa Părintelui Patriarh Daniel. Foto: Facebook / Părintele Ionică Florin

„Darul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru ajutorarea celor aflați în dificultăți, în Postul Maicii Domnului, ne arată tuturor că omul postitor postește pentru faptul că Îl iubește mai mult pe Dumnezeu și pe aproapele și, prin împlinirea faptelor de milostenie, devine lumină între oameni și vas ales al slavei lui Dumnezeu”, declarat pentru Basilica.ro Parohul Florin Ionică.

Donează pentru „Masa Bucuriei”

Protopopul de Onești și două din lucrătoarele în cadrul proiectului „Masa Bucuriei”. Foto: Facebook / Ioan Bârgăoanu

Asociația Patmos Onești
CIF: 40031863
Cont: RO95RNCB0030161762300001
Banca: BCR FILIALA ONEȘTI

Vezi și:

Foto credit: Protoieria Onești (deschidere)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente