Patriarhul Daniel a oferit Patriarhiei Bulgariei un veşmânt al Sf. Cuv. Parascheva

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit marţi unui reprezentant al Patriarhiei Bulgariei un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Patriarhul i-a înmânat veşmântul, din partea Mitropolitului Teofan, Înaltpreasfinţitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.

Veşmântul va fi aşezat în biserica veche „Sfânta Parascheva”, situată la subsolul clădirii Mitropoliei de Sofia.

Părintele Patriarh i-a dăruit oaspetelui bulgar şi o cruce pentru binecuvântarea credincioşilor.

Mitropolitul Naum a transmis mulţumirile Patriarhului Neofit al Bulgariei pentru primirea veşmântului Sfintei Parascheva.

Ierarhul a subliniat că în unele eparhii din Bulgaria se regăseşte câte un veşmânt al Sfintei, iar multe lăcaşuri de cult o au ca ocrotitoare.

Mai înainte de a oferi darurile, Patriarhul României a avut o întrevedere cu Mitropolitul Naum în Salonul „Teoctist Patriarhul” din Reşedinţa Patriarhală.

Discuţiile au vizat probleme de actualitate ce privesc Biserica Ortodoxă şi răspunsurile acesteia la provocările din societate.

De menţionat este faptul că Mitropolitul Naum a condus delegaţia bulgară care a participat la ITO 2018 ce a avut loc anul acesta la Sibiu.

Foto Credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente