Patriarhul Daniel a adresat un mesaj de condoleanţe la înmormântarea preotului Viorel Râncu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de condoleanţe familiei preotului Viorel Râncu.

Slujba de înmormântarea a avut loc, joi, 01 August, de la ora 11:00 în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Timișoara-Elisabetin (Piața Crucii).

Mesajul integral:

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață, după o lungă suferință, în ziua de 30 iulie 2019, la vârsta de 66 de ani, a Preacucernicului Părinte Viorel Râncu, preot pensionat de la parohia Timișoara – Elisabetin (Piața Crucii).

Părintele Viorel Râncu s-a născut în localitatea Șopotu Vechi, jud. Caraș-Severin, în data de 22 iunie 1953, într-o familie de părinţi credincioși. A absolvit Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș, în anul 1973 și Institutul Teologic din București, în anul 1978.

A fost hirotonit preot în anul 1980 și a slujit, pentru o perioadă, la Parohia Topleț din Episcopia Caransebeșului, fiind numit profesor la Seminarul din Caransebeș unde a obținut toate gradele didactice. Urmare activităţii sale deosebite, a fost numit şi profesor metodist pentru profesorii de Religie.

În perioada 1994-1995, Părintele Viorel Râncu  a primit o bursă de studiu la Institutul Ecumenic din Geneva (Elveția).

De asemenea, Părintele Viorel Râncu a făcut parte şi din  administrația Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei, ca inspector eparhial, între anii 1996-1999, și a fost inclus în Comisia de Bioetică a Eparhiei Timișoarei.

Din anul 2001, a fost numit preot la parohia Timișoara – Elisabetin de unde s-a pensionat în anul 2018.

Părintele Viorel Râncu a fost un dascăl de vocație, un preot vrednic şi harnic, precum şi un bun duhovnic, care a format generaţii multe de preoți, învățându-i mereu pe elevi ce înseamnă, prin vorbă și prin faptă, dragostea de Hristos și de aproapele.

În semn de apreciere pentru activitatea sa, i-am conferit, la sfârşitul anului 2015, Diploma omagială şi medalia „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Deși greu încercat de suferinţa bolii, a găsit mereu sprijin în Hristos, Cel care spune: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 32)

Bunătatea și noblețea care l-au caracterizat întreaga sa viață rămân celor care l-au cunoscut drept amintire și exemplu. Suntem alături de familia îndurerată a Părintelui Viorel Râncu şi de credincioșii pe care i-a păstorit, rugându-ne ca Dumnezeu să primească și să odihnească sufletul său în Împărăția Cerurilor, în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru cei îndoliați,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit:

Comentarii Facebook


Știri recente