Patriarhul Bulgariei: Dumnezeu va primi postul și rugăciunea numai însoțite de fapte bune

Patriarhul Neofit al Bisericii Ortodoxe Bulgare a transmis luni un mesaj pentru începutul Postului Mare. El îndeamnă la pocăință și rugăciune, dar și la fapte concrete de milostenie, mai ales față de refugiații ucraineni.

Și anul acesta, în Postul Mare, „ne vom pocăi de păcate și ne vom ruga lui Dumnezeu pentru mila Sa cea mare și iubirea Sa pentru fiecare dintre noi și pentru întreaga lume”, a transmis Patriarhul Bulgariei.

„Ne rugăm Lui să șteargă lacrimile celor care suferă din cauza războiului fratricid din Ucraina din ultimele săptămâni și să Se milostivească și să primească în Împărăția Sa pe fiecare victimă nevinovată a acestui conflict.”

„Sfânta Biserică, pe care Dumnezeu a întemeiat-o pe pământ pentru mântuirea oamenilor, nu justifică și nu poate justifica în niciun fel acte prin care oamenilor li se ia viața, pentru că Dumnezeu este Cel care dă viață”, a subliniat Preafericirea Sa.

„Biserica este mereu de partea adevărului și dreptății și de aceea, în aceste zile dificile, suntem chemați să intensificăm rugăciunea pentru încetarea cât mai rapidă a războiului și pentru revenirea poporului ucrainean la o existență pașnică”.

„Să ne deschidem inimile pentru frații noștri suferinzi și să-i ajutăm cu orice prilej în necazul lor. În zilele în care întreaga lume este solidară și acordă tot sprijinul posibil Ucrainei și populației sale în nevoi, Bulgaria ortodoxă și Biserica noastră strămoșească sunt și ele compătimitoare cu suferința acestora”, a mai transmis Patriarhul Neofit.

„Dumnezeu va primi postul și rugăciunea noastră numai dacă sunt însoțite de fapte de sprijin concret și de dragoste adevărată pentru cei suferinzi și nedreptățiți”.

„Chipul lui Hristos este în fiecare dintre noi și noi, creștinii, trebuie să-l recunoaștem mai ales pe chipurile aproapelui aflat în nevoie. Marele Post în care intrăm astăzi este cea mai bună ocazie de a mărturisi lumii că purtăm numele lui Hristos cu demnitate. Să ne folosim de ea!”

Foto credit: Patriarhia Bulgară

Comentarii Facebook


Știri recente