Patriarhul Bulgariei a donat aparatură medicală pentru spitalul de urgenţă din Sofia

Patriarhul Bulgariei a donat marţi, 5 iunie 2018, aparatură medicală în valoare de 27.400 dolari pentru spitalul de urgenţă Pirgov din Sofia.  

Aparatul Rotem Sigma, achiziţionat de Eparhia de Sofia, va fi folosit în cadrul secţiei anesteziologie copii din incinta spitalului.

Tehnologia de ultimă generație oferă diagnosticarea rapidă a coagulopatiilor pentru eficienţă sporită în intervenții chirurgicale majore și hemoragii traumatice.

Donaţia a fost posibilă în urma unei campanii de strângere de fonduri iniţiată de Sectorul Social al Eparhiei în ajunul sărbătorii intrării Maicii Domnului în Biserică, informează Orthochristian.

Eparhia de Sofia nu este la prima acţiune de acest tip, deoarece anul trecut a fost achiziţionat şi donat un analizator hematologic performant. Suma integrală de 10.000 dolari a fost oferită de Patriarhul Neofit, în urma premierii de către Fundaţia pentru Unitatea  Popoarelor Ortodoxe.

După o scurtă rugăciune în cadrul spitalului, Preafericirea Sa i-a binecuvântat pe angajaţii instituţiei medicale şi le-a oferit câte o icoană reprezentând pe Sfântul Luca al Crimeei.

Apoi, Patriarhul Bulariei i-a binecuvântat pe copiii aflaţi în secţia de urgenţă pediatrică.

Patriarhia Română a donat aparatură medicală de aprox. 200000 euro

În ţara noastră, Biserica Ortodoxă Română se implică în sprijinirea actului medical, deoarece, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi. Aproximativ 200.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani.

Aceste acţiuni caritabile îndreptate către mai multe unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donaţii Biserica Ortodoxă Română dovedeşte, contrar unor poziţii exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferinţa aproapelui.

Ultima acţiune de acest fel a avut loc în 9 august 2017 când au fost donate 20 dispozitive medicale de uz pediatric în valoare de 65.000 euro.

În prezent, în cadrul BOR funcţionează 45 instituţii de tip medical şi farmaceutic care oferă servicii gratuite sau compensate, în funcţie de caz.

Foto credit: mitropolia-sofia.org

Comentarii Facebook


Știri recente