Patriarhul Bisericii Maronite din Liban în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 13 septembrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Eminența Sa Cardinalul Mar Bechara Boutros al-Rahi, Patriarhul Bisericii Maronite din Liban, aflat în România cu ocazia sfințirii bisericii comunității maronite din București.

La întrevedere au mai participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Exarh Patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit Romano-catolic de București și Doamna Rana Mokadem, Ambasadorul Libanului în România.

Patriarhul Bisericii Maronite din Liban a mulțumit pentru primire și a făcut o prezentare a situației dificile prin care trec popoarele din Orientul Mijlociu în ultima perioadă, situație care pune în pericol bunele relații tradiționale de secole dintre comunitățile creștine și musulmane din această regiune. Astăzi este necesar ca împreună creștinii și musulmanii să lucreze pentru pace și stabilitate în zonă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat oaspetelui un cuvânt de întâmpinare și a transmis un mesaj de solidaritate cu Bisericile creștine din Orientul Mijlociu, precizând că în Siria și Liban există și două parohii ortodoxe românești: la Damasc și Beirut. Patriarhul României a vorbit și despre Rugăciunea pentru pace în Orientul Mijlociu, săvârșită în bisericile și mănăstirile din Patriarhia Română la sărbătorea Nașterii Maicii Domnului (8 septembrie 2013). De asemenea, a exprimat speranța că, prin rugăciune și acțiune comună pentru pace, vor fi depășite aceste momente dificile din Orientul Mijlociu și alte regiuni ale lumii confruntate cu stări conflictuale.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente