Patriarhul Antiohiei în Liturghie la biserica din Jebel Ali. Preotul român din Dubai a făcut parte din soborul slujitor

Patriarhul Ioan al Antiohiei a oficiat vineri Sfânta Liturghie în biserica antiohiană „Buna Vestire” din Jebel Ali – Dubai cu ocazia vizitei pastorale desfăşurate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 24-29 noiembrie 2021.

Patriarhul i-a avut alături la slujire pe Preasfințitul Părinte Gregorios, Episcopul Emiratelor Arabe Unite şi Secretarul Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei, şi un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi Părintele Alexandru Truşcan, preotul comunităţii româneşti din Dubai.

„Am avut bucuria de a primi binecuvântarea Preafericirii Sale, prin participarea la Sfânta Liturghie prilejuită de această vizită importantă în comunitatea creştinilor antiohiei de pe tărâm emiratez”.

„În cuvântul rostit, Patriarhul Antiohiei şi-a exprimat bucuria de a se afla în comunitate adresând un mesaj de curaj şi binecuvântare, necesare în aceste vremuri dificile pentru întreaga umanitate”.

„Patriarhul Ioan a evidențiat importanța păstrării valorilor morale şi creştine şi a întăririi legăturii dintre membrii familiei creştine, mai ales în vremurile noastre în care se caută dizolvarea conceptului de familie”.

„Nu în ultimul rând, i-a îndemnat pe toți să se unească în slujirea aproapelui şi a dragostei creştine,după modelul bunului samarinean” a declarat pentru Basilica.ro Părintele Alexandru Truşcan.

Între participanţii la eveniment s-au aflat Adrian Măcelaru, Ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite, şi Nicoleta Teodorovici, Consulul General al României în Dubai.

Părintele Alexandru Truşcan a mai transmis că în după amiaza aceleiaşi zile Patriarhul Ioan s-a întâlnit cu credincioşii comunității antiohiene, cărora le-a adresat un cuvânt de învăţătură. Parohia ortodoxă românească din Dubai a fost reprezentată de consilierii parohiali şi alţi credincioşi români.

Parohia românească Dubai

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat înființarea parohiei din Dubai la ședința de lucru din 21 iulie 2021.

Parohul comunității românești din Dubai este Părintele Alexandru Truşcan. Pentru început se va sluji în biserica Buna Vestire din cartierul Jebel Ali (Patriarhia Antiohiei). Vezi locația!

Citește și: Primele slujbe în parohia românească din Dubai / Preotul paroh a fost prezentat comunităţii

Foto credit: Patriarhia Antiohiei & Parohia românească din Dubai

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente