Patriarhul Antiohiei şi Arhiepiscopul Ciprului în vizită la Preşedintele Siriei

Preşedintele Republicii Arabe Siriene, Bashar Al-Asad, a primit în vizită luni, 25 iulie 2016, pe Patriarhul Ioan al Antiohiei şi pe Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, informează într-un comunicat biroul de presă al Patriarhiei Antiohiei.

Preşedintele Republicii Siriene a apreciat rolul vizitei Preafericitului Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, ca un mijloc care asigură transmiterea unei imagini reale asupra circumstanţelor prin care trece Siria. De asemenea, Excelenţa Sa Bashar Al-Asad a subliniat importanţa rolului Bisericilor în transmiterea unui duh de pace şi dialog între religii şi popoare. Dat fiind numărul ridicat de atacuri teroriste din lume, preşedintele Siriei a făcut un apel la demersuri comune la nivel regional şi internaţional pentru combaterea actelor de teroare.

Arhiepiscopul Ciprului a evidenţiat faptul că vizita sa are scopul de a asigura solidaritatea faţă de poporul sirian şi de Biserica Ortodoxă a Antiohiei, care trece prin grele încercări precum asediul economic, violenţa şi răpirile. Ambii Întâistătători şi-au exprimat speranţa pentru restabilirea păcii în Siria, prin intermediul dialogului şi al unor soluţii politice pacifiste.

Sursa foto: Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente