Patriarhul Alexandriei: „Anul 2016 este anul măreţiei Ortodoxiei”

În Duminica Ortodoxiei, 20 martie 2016, Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Buna Vestire din Alexandria, informează Biroul de presă al Patriarhiei Alexandriei.

Împreună cu Preafericirea Sa au coliturghisit Mitropolitul Gavriil de Leontopole, exarh patriarhal, şi Episcopul Meletie de Naucratis, stareţul mănăstirii Sfântul Sava din Alexandria.

Patriarhul Teodor a ţinut un cuvânt făcând referire la înţelesul dreptei-cinstiri (ortodoxiei) şi a dreptei-făptuiri (ortopraxiei) în viaţa creştinilor. De asemenea, a subliniat faptul că acest an, 2016, est anul măreţiei Ortodoxiei, întrucât, după mult timp de pregătire, anul acesta se va întruni Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe.

În încheierea omiliei sale, Preafericitul Părinte Teodor a făcut referire la eforturile neobosite al Patriarhiei Alexandriei de a răspândi Lumina lui Hristos pe întinsul continent african şi de a răspunde atât căutărilor spirituale, cât şi nevoilor materiale ale celor care îl caută pe Domnul.

La sfârşitul slujbei, a avut loc o procesiune cu sfintele icoane în incinta Catedralei.

Sursa: www.patriarchateofalexandria.com

Comentarii Facebook


Știri recente