Patriarhul a premiat proiectul câștigător al Concursului Național Catehetic din Arhiepiscopia Bucureștilor

Părintele Patriarh a premiat vineri echipa câștigătoare a Concursului Național Catehetic „Biserica: familia românilor de pretutindeni” desfășurat în Arhiepiscopia Bucureștilor. Reprezentanții proiectului câștigător au primit premiul din mâna patriarhului Daniel. Din cauza restricțiilor sanitare, câștigătorii din eparhii vor fi premiați de fiecare ierarh în cadrul unor festivități locale.

Ceremonia de acordare a premiului pentru proiectul câștigător din Arhiepiscopia Bucureștilor a avut loc după Sfânta Liturghie de Sfinții Împărați Constantin și Elena, hramul Catedralei Patriarhale.

A fost premiat portofoliul „Desaga cu doruri”, alcătuit de elevii din grupele de cateheză de la Parohia „Nașterea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești (în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Sfântul Apostol Andrei” din oraș), și de la Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Verona, sub coordonarea Pr. Ioanin Chilan (Ploiești), Pr. Codrea Gabor (Verona) și a unui colectiv de 17 profesori.

La nivel național este premiată fiecare echipă care a obținut premiul întâi pe eparhie: un copil reprezentant al echipei și un coordonator – preot, profesor de Religie sau de altă disciplină.

Patriarhia Română a acordat câștigătorilor Diploma omagială a Anului 2021 și cărți pentru copii publicate la Editurile Patriarhiei.

Participanții la concursul național catehetic au realizat mici proiecte cu caracter filantropic-cultural centrate pe familie. Scopul concursului a fost crearea unor legături între grupurile catehetice din țară și cele din diaspora.

La Concursul Național Catehetic „Biserica: familia românilor de pretutindeni” au participat copii din grupe de cateheză formate în 28 de eparhii din țară și în două din diaspora.

Acțiunile din cadrul concursului continuă să se desfășoare până în data de 22 august 2021.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente