Patriarhul a acordat Crucea Maria Brâncoveanu managerului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov

Părintele Patriarh Daniel i-a acordat vineri Ordinul „Crucea Maria Brâncoveanu” doamnei Alis Grasu, Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Ceremonia a avut loc imediat după Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, Sfinții Împărați Constantin și Elena.

„Luând aminte la cuvintele Sfântului Apostol Pavel: «Mărire, cinste și pace oricui face binele», în conformitate cu prerogativele oferite Nouă de Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, și ca semn al prețuirii și binecuvântării Noastre, acordăm Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu doamnei Alis Grasu, Manager general al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov”, a scris Patriarhul României în decizia de acordare a ordinului.

Mașinile Serviciului de Ambulanță București-Ilfov sunt mereu prezente la pelerinajele de pe Colina Bucuriei, iar în timpul pandemiei colaborarea cu Patriarhia a fost și mai strânsă pentru organizarea evenimentelor religioase.

Un epidemiolog român de la Universitatea Oxford a afirmat recent că „mesajul Patriarhiei și modul prin care s-au derulat slujbele în majoritatea bisericilor din România nu a permis un scenariu de răspândire necontrolată a virusului” și că „imaginile din noaptea Învierii arată că oamenii s-au comportat exemplar și au dovedit că grija față de aproape primează”.

Anul trecut, înaintea sărbătorii Sf. Dimitrie cel Nou, celălalt hram al Catedralei Patriarhale, Părintele Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, afirma: „Până la urmă, se dă măsura civismului pe care creștinii ortodocși îl manifestă dintotdeauna. Avem grijă de sănătatea noastră, dar mai ales de sănătatea celui de lângă noi”.

Gestul de recunoștință al părintelui patriarh față de serviciul de ambulanță arată că, pe lângă această atitudine de responsabilitate personală, colaborarea între oameni și instituții este și ea crucială.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente