Patriarhia Română trimite ajutoare pentru refugiații găzduiți în eparhiile Chișinăului și Bălților

Federația Filantropia a Patriarhiei Române a trimis marți un nou transport de ajutoare umanitare pentru refugiații din Ucraina aflați pe teritoriul Republicii Moldova, mai precis în cuprinsul eparhiilor Chișinăului și Bălților. Sprijinul oferit cu această ocazie este în valoare de 210.000 lei.

15 tone de ajutoare au plecat spre Chișinău, urmând a fi distribuite prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

„Patriarhia Română, împreună cu Federația Filantropia, prin intermediul platformei «Ajută cu bucurie», dar și cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucureștilor și al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, organizează un nou transport către Chișinău, destinația fiind mai precis Misiunea Socială «Diaconia» a Mitropoliei Basarabiei”, a declarat Părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social-filantropic al Adminis­trației Patriarhale și președinte al Federației Filantropia.

Ajutoarele constau în alimente neperisabile, produse igienico-sanitare și kituri de cazare: pături, pilote și cearceafuri. La inițiativa lui Igor Belei, Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Federația Filantropia a trimis și obiectele necesare amenajării unei creșe pentru copiii refugiați din Ucraina.

„Dacă săptămâna trecută, transportul umanitar s-a îndreptat către Episcopia Basarabiei de Sud, de data aceasta ajutoarele vor ajunge în mai multe zone din Arhiepiscopia Chișinăului și din Episcopia de Bălți. De asemenea, o parte din kiturile de cazare vor ajunge la Universitatea din Ismail, în Ucraina”, a mai declarat președintele Federației Filantropia.

Transportul de săptămâna trecută a însumat 20 de tone.

Până în prezent, valoarea totală a ajutoarelor oferite de Patriarhia Română, Fede­rația Filantropia și centrele eparhiale pentru sprijinirea refugiaților de război este de peste 26.000.000 de lei.

Foto credit: Federația Filantropia

Follow us on Twitter: @BasilicaNews

Comentarii Facebook


Știri recente