PATRIARHIA ROMÂNĂ SOLIDARĂ CU SINISTRAȚII DIN SERBIA

În urma apelului Patriarhiei Române din 26 mai 2014 de a ajuta familiile sinistrate din Serbia în urma inundațiilor de la mijlocul lunii mai, prin intermediul centrelor eparhiale Timișoara, Caransebeș și Mehedinți a fost colectată suma de 103 561 lei, precum și o importantă cantitate de haine, produse neperisabile și articole de igienă.

La această sumă se adaugă ajutorul financiar al Patriarhiei Române în valoare de 20 000 lei și al Arhiepiscopiei Bucureștilor în valoare de 10 000 lei.

Banii au fost utilizați pentru achiziționarea de saltele, pături, lenjerie de pat, produse de igienă, alimente neperisabile și apă care împreună cu produsele colectate în cele trei centre eparhiale din vestul țării au fost transportate în Serbia și oferite familiilor sinistrate prin intermediul Patriarhiei Sârbe.

Patriarhia Română mulțumește ierarhilor, preoților și credincioșilor care au răspuns apelului său și au fost solidari cu familiile sinistrate în urma celor mai grave inundații din ultimul secol din Serbia.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente