Patriarhia Română și Televiziunea Română vor semna un Protocol de cooperare pentru promovarea culturii și identității naționale

Joi, 26 septembrie 2013, orele 11.00, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și domnul Claudiu Săftoiu, Președinte-Director General al Televiziunii Române, vor semna un Protocol de cooperare între cele două instituții pentru promovarea culturii și identității naționale.

Cele două instituții își propun promovarea constantă a valorilor românești autentice, spirituale și culturale, mai ales în mediul rural și în diaspora română, care în ultimii ani a cunoscut o creștere considerabilă.

Conform protocolului, Patriarhia Română și Televiziunea Română vor colabora pentru realizarea și promovarea unor proiecte și programe cu caracter religios-spiritual, social și cultural-educațional, inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarității și ajutorarea oamenilor săraci.

Patriarhia Română prin postul de televiziune TRINITAS TV și Televiziunea Română vor realiza schimb de imagini din arhivele proprii, cu filmări ale bisericilor și mănăstirilor monumente istorice sau ale locurilor de pelerinaj din țară și din străinătate, interviuri cu ierarhi, mari duhovnici și preoți, evenimente din viața comunităților românești din țară și străinătate etc.

Televiziunea Română va transmite concerte de muzică religioasă, de muzică clasică sau de colinde organizate de Patriarhia Română, precum și slujbe religioase de la Catedrala patriarhală sau de la alte biserici ortodoxe din țară. Postul de televiziune TRINITAS TV va putea prelua transmisiuni sau emisiuni ale postului național de televiziune care promovează cultura și identitatea națională.

În acest sens, domnul Președinte-Director General Claudiu Săftoiu consideră „colaborarea cu Patriarhia Română drept foarte importantă pentru Televiziunea Română. Rolul televiziunii publice este acela de a oferi programe care să pună în evidență valorile spirituale și culturale ale poporului român, care să reliefeze necesitatea conservării și modernizării modului de prezentare a patrimoniului spiritual, cultural și natural românesc”.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente