Patriarhia Română se roagă pentru sănătatea muncitorilor accidentați pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Patriarhia Română se roagă pentru sănătatea muncitorilor implicați în accidentul de pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Muncitorii sunt în afara oricărui pericol. Accidentul s-a produs ieri, 14 martie 2012, în jurul orelor 10:30, când armătura aferentă unei grinzi din radierul Catedralei a căzut și a prins sub ea patru muncitori ai Societății BOGART SRL.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Stoica, Purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române: „Doi dintre aceștia au ieșit singuri de sub armătură și au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, oferite de către un echipaj SMURD. Ceilalți doi muncitori au fost scoși de sub armătură de către colegii lor și au fost transportați la spital în stare conștientă. În acest moment ei sunt în afara oricărui pericol. Precizăm faptul că în momentul producerii nefericitului eveniment, cei patru muncitori purtau echipamentul de protecție, iar responsabilii cu protecția și sănătatea în muncă, atât ai Patriarhiei Române, cât și ai firmei de execuție, se aflau pe șantier în momentul producerii acestui accident de muncă”.

Legat de acest nefericit eveniment, dl. ing. Vlad Roman, manager de proiect, a declarat pentru TRINITAS TV: „Pentru motivul evenimentului, noi am pus la dispoziția organelor abilitate toate documentele pe care le avem și așteptăm rezultatul din partea acestora. În continuare, ne desfășurăm munca ca și până acum și așteptăm cu interes rezultatele pentru a fi siguri că pe viitor reușim să evităm acest risc care a apărut astăzi (n.r.: ieri)”.

Patriarhia Română va continua să supravegheze constructorul în asigurarea standardelor de protecție a muncii, obligație care îi revine prin contractul de execuție a lucrărilor încheiat.

Comentarii Facebook


Știri recente