Patriarhia Română reprezentată la recepția cu reprezentanții cultelor creștine la reședința președintelui Israelului

La Ierusalim, în data de 29 Decembrie 2010, la sfârșit de an, s-au reunit toate cultele creștine existente în Orașul Păcii și Luminii la Reședința Prezidențială a Statului Israel.

Președintele Shimon Peres a adresat un mesaj de felicitare tuturor arhiereilor și reprezentanților Bisericilor cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun și Anul Nou urmat de expunerea realizărilor din anul care se apropie de sfârșit.

În cuvântul rostit de Excelența Sa, care a avut ca centru atmosfera de pace și chemarea la rugăciune în întreaga lume și în Orientul Mijlociu, au fost expuse și noi speranțe și planuri ale noului an 2011.

După un mic intermezzo muzical, a luat cuvântul Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului care a mulțumit în numele tuturor reprezentanților Bisericilor pentru onoarea și timpul acordat recepției tradiționale. Preafericirea Sa a prezentat recunoștința Comunităților creștine pentru colaborarea autorităților Israeliene și a rugat ca să se îmbunătățească și rezolvarea tuturor problemelor legate de activitatea bisericilor.

Patriarhia Română a fost reprezentată de Înaltpreacuviosul Părinte Ipopsifiu Ieronim Crețu, Reprezentantul Patriarhiei Române de la Sfintele Locuri, care cu prilejul acesta a adresat personal felicitări și urări de Anul Nou fiecărui reprezentant al Comunităților creștine în numele Patriarhiei Române.

La recepție au fost prezenți, printre alții: Patriarhul Latin în Ierusalim- H.B. Fuad Twal, Locțiitorul Patriarhului Armean în Ierusalim- Arhiep. Nourham Manugian, Custodele Țării Sfinte- Pierbattista Pizzaballa, Arhiep. Greco-Catolic al Galileii- Elias Shakour, Arhiep. Lutheran al Țării Sfinte- Mounib Younan , care este și președintele Federației Luterane Mondiale, Mitrop. Copt al Ierusalimului – Dr. Anba Abraham, Arhiepiscopul Etiopian al Țării Sfinte- Abuna Mattias, după cum ne informează ‘Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte’.

Comentarii Facebook


Știri recente