Patriarhia Română reprezentată la a VIII-a Conferință pentru dialogul interreligios la Doha, Qatar

În Qatar, între 19 și 21 octombrie 2010, are loc a VIII-a Conferință pentru dialogul interreligios de la Doha, organizată de Centrul internațional pentru dialogul interreligios de la Doha, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Statului Qatar, după cum ne informează părintele Sorin Șelaru, Consilier Patriarhal. Această conferință reunește reprezentanți ai mozaismului, creștinismului și islamului.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezentatul Patriarhiei Române la această conferință este părintele Sorin Șelaru, Consilier Patriarhal, directorul Biroului Reprezentanței Patriarhei Române de la Bruxelles.

Tema de anul acesta: „Creșterea noilor generații pe un fundament de valori și tradiții: perspective religioase” cuprinde trei mari secțiuni: 1) Familia ca centru al dezvoltării și susținerii noilor generații, unde vor fi abordate problemele influenței familiei în dezvoltarea noii generații, a dezintegrării valorilor familiale, a creșterii și educării copiilor în spiritul toleranței și acceptării celuilalt; 2) Rolul și responsabilitatea instituțiilor de învățământ, sociale și de media în educarea generațiilor viitoare, care va dezbate importanța curriculei în promovarea valorilor religioase, rolul școlilor în dezvoltarea personalității tinerilor și în promovarea toleranței, precum și influența mijloacelor media și a noilor tehnologii în creșterea și educarea generațiilor viitoare; 3) Rolul lăcașurilor de cult în susținerea și educarea generațiilor viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…