Patriarhia Română organizează un pelerinaj în Țara Sfântă adresat tinerilor

Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale va organiza un pelerinaj în Țara Sfântă adresat tinerilor, în perioada 3-9 decembrie 2018. Pelerinajul este organizat cu sprijinul Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române.       

Obiectivele acestui pelerinaj sunt ca tinerii să conștientizeze moștenirea culturală și bogăția tradițiilor specifice spațiului Ortodoxiei, precum și să se cunoască mai bine unii cu alții.

Tinerii au fost selectați din rândul voluntarilor care s-au implicat activ în activitățile desfășurate de Patriarhia Română.

Grupul va fi format din 45 de persoane: 42 de participanți; un responsabil de grup, Mihai Paraschiv, și doi însoțitori, Conf. Adrian Lemeni, profesor în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti și pr. George Jambore, inspector patriarhal, având experiență în domeniul activităților cu tinerii.

În prima parte a pelerinajului, grupul de pelerini va vizita orașele Lod și Nazaret, dar și alte obiective religioase și turistice din împrejurimi:

  • Biserica din Lod unde se află mormântul şi moaştele Sf. M. Mc. Gheorghe;
  • Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil și Izvorul Sfintei Fecioare Maria;
  • Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii;
  • Biserica Ortodoxă din Cana Galileii.

Itinerariul va continua prin deplasarea la Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Față” din Muntele Tabor, apoi la Biserica de pe Muntele Fericirilor, ruinele orașului Capernaum, Biserica Ortodoxă din Capernaum, „Tabgha”, Biserica „Sf. Petru” etc.

În ce de a doua parte a pelerinajului tinerii vor vizita numeroase obiective din Ierusalim și Betleem, între care Biserica Învierii și Sfântul Mormânt.

Pelerinii vor fi cazați la Așezământul Românesc de la Ierihon.

Foto credit: orthodoxword

Comentarii Facebook


Știri recente